הסניף מתחרד או מתקדם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/03/02 15:59 י בניסן התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

אני חניכה בתנועת בני עקיבא.

לפני כשנה החליטו מדריכי שיש לעשות איזושהיא הפרדה בין הבנים לבנות בשבט בגלל גילנו.(14)

המצב לא היה כמו שהם קיוו, כרגע אנחנו עומדים במקרה שהמדריכים הבנים לא מוצאים לנכון להעביר לנו פעולות (אמצע שבוע ובשבתות)

ולעומת זאת הם מעבירים לנו (הבנות) שייעורים באמונה וכדומה במשך השבוע.

רציתי לדעת האם דרכם נכונה?

האם באמת אסור להם להעביר פעולות לבנות,וכן למדריכות אסור העביר פעולות לבנים?

הם הציגו לנו את המצב כמצב נתון ולא הסבירו למה התחילו בדרך זו... כנראה שהם בעצמם עשו טעות בשיפוט...

תודה מראש..

תשובה

בס"ד

לאור
שלום ורוב ברכות

אני כל כך מבין את ההנחה שלך כי "כנראה שהם בעצמם עשו טעות בשיפוט..."
אבל אני חושב שהם לא טעו בהחלטה, אולי הם טעו בכך שלא הסבירו את הענין, אבל ההחלטה נכונה.

למדריכים-בנים זה מאוד קשה להדריך בנות.

לו היית "בן" היית יותר מבינה על מה הם מדברים. גם לבנות יש נסיונות וקשים, אבל זה כאין ואפס לעומת הנסיונות של הבנים. את צריכה כבר להבין שהבנים כנראה מורכבים אחרת מהבנות וזה מאוד קשה להם.

כל זה כמובן אם הם רוצים לשמור על רמה, וכנראה שזה מה שהם רוצים.

אני מציע לך לנסות להבין ולא לשפוט לשלילה.

במקביל אני מציע לך ולחברותיך השותפות לדעתך (או לא) לבנות את הסניף ובמיוחד את האגף הנשי שבתוכו על כוחות שתצמיחו מתוככן. המדריכות שתצמיחו יכולות להיות יותר איכותיות, ויותר טובות ויותר מענינות.

מי אמר שאי אפשר?

בהצלחה