הנחת אוכל בתנור כבוי בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/02/04 08:49 כד בשבט התשסד

שאלה

ברשותנו תנור אפיה חשמלי. בערב שבת אנחנו נוהגים לחמם בו את הבורקס על ידי תכנות מוקדם- התנור נדלק בזמן מסוים ונכבה מעצמו. כאשר יש הפסקות חשמל בחורף התנור נדלק לפתע בשבת עצמה.

האם יש אפשרות לתת לילד בן שלוש לכבותו [הוא יודע כיצד] ? לתשובתך אודה.

תשובה

בס"ד

הסידור הזה הוא טוב רק כאשר אתם מניחים את האוכל בתנור לפני השבת. אבל אם אתם שמים את האוכל בשבת עצמה יש בזה חשש של גרמא. אמנם בבתי חולים ובמקום של חולים שאין בהם סכנה משתמשים בהיתר זה – אבל בבית רגיל אין סיבה וצורך להכנס לספקות . ובודאי שאתם עושים כן כל שבת.
לכן עצתי לכם לעשות כמו שכולם עושים ולא להכנס לספקות ולהניח את האוכל לפני שבת.

בנוגע למה ששאלת על כיבוי על יד ילד – חלילה וחס – אסור להאכיל ילד דבר איסור וזה נקרא דבר איסור!!

בברכת שבת שלום