הנחת אוכל בשבת על תנור פלטה קרים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/03/02 17:09 ג בניסן התשסב

שאלה

שלום לרב

יש לי תנור אפיה ביתי רגיל ואני רוצה לחמם בו אוכל קר בשבת . למשל שניצל. מה שאני עושה עד היום אני מכניס את השניצל לתנור,משאיר דלת התנור קצת פתוח ושעון שבת מדליק את התנור בשעה שכיוונתי אותו מראש והתנור כבה בשעה שאני רוצה לאכול ארוחה. אני שואל אם מותר לחמם את התנור מראש, לפני שאני מכניס את השניצל, וכאשר אני מתכנן להכניס את השניצל אני מכבה את התנור ( כוון מראש ) ולאחר מכן התנור שוב ידלק עד זמן הארוחה . תודה

תשובה

בס"ד

המשנה אוסרת על חימום אוכל בתנור אפילו אם פועל מערב שבת.
יש מתירים בתנורים של היום כיון שהיו מתירים לכך בתנורים של פעם (לפני מאה שנה) וטענו כי התנורים של פעם היו יותר קרים מהתנורים של המשנה.
התנורים של ימינו יותר חמים מתנורי המשנה ולכן חזר הדין למקורו שאין להשתמש בתנורים בשבת כלל אפילו אם מניחים את האוכל בערב שבת. כל שכן שאסור בשבת בשום אופן.
יש מתירים להשתמש בתנורים בשבת כיון שהם חושבים שהם אינם התנורים שמוזכרים בגמרא. גם מי שמתיר בזה צריך להמעיט בהיתר כל מה שאפשר, ולא להכניס אוכל בשבת.

לגבי בתי חולים וכד' התירו להניח אוכל על פלטה וכד' שתדלק יותר מאוחר. לא בבית פרטי.

תוכל לראות אחרים שמכ