המשך ברכה אחרונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/12/01 04:40 י בטבת התשסב

שאלה

לרב שלום:

ראשית תודה על התשובה הקודמת.

שנית, אציין כי הרב חידש לי חידש גדול (יוצא שבכל פעם שיש פירות שנשתבחה בהם א"י ופירות אחרים לא נברך בורא נפשות).

לגבי ירק ןעוגה לא הבנתי מהרב מה יברך קודם (בורא נפשות או על המחיה).

שאלה זו והן הקודמת לה באו מכך כי הגר"א והשאגת אריה ועוד רוצים לומר כי במילה "ועל תנובת השדה" אתה פוטר את אותו ירק או פרי שאכלת ונתחייבת לברך בורא נפשות.

אבקש התייחסות לנושא.

תשובה

בס"ד

אם התחייב בברכת "בורא נפשות" וגם התחייב בברכת "מעין שלש", יקדים לברך בכל מקרה "בורא נפשות", ואחר כך "מעין שלש. כי "תדיר ושאינו תדיר - תדיר קודם".
אם טעה והקדים מעין שלש - יברך לבסוף בורא נפשות.