המצב

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 12/08/02 22:38 ד באלול התשסב

שאלה

לרב שמואל שלום וברכה!

אנו עדים בימים אלו להידרדרות כללית במדינה בפרט ובעולם בכלל כמעט בכל התחומים, דבר שמאוד כואב לי אישית לראות. ורציתי לשאול במיוחד בגלל היותך מקורב למר"ן הרב מרדכי אליהו איך אדם שהוא גדול הדור ובקיא בקבלה,איך הוא רואה את המצב ואיך "הזוהר" מתיחס לתקופה האם המצב ישתפר יחמיר? האם נדרדר למחלמה? האם האיסלם יתפוס את השלטון בעולם? וכן מה באפשרותנו האנשים הפשוטים לעשות כדי שבאמת המצב ישתפר שכן ניתן לראות בברור שאין כאן יד המקרה.

מצפה לתשובה מפורטת

תודה וכל טוב ושיהיה רק טוב.

תשובה

שלום לשואל,
אין לנו לעשות חשבונו של בורא עולם.
יחד עם זאת,עלינו לזכור,בזמן שישראל עושים רצונו של מקום,הבטחה היא שהם מנצחים במלחמה.והראיה מפרשת השבוע,נאמר בתחילת הפרשה:"כי תצא למלחמה על איביך ונתנו ה' אלוקיך בידך ושבית שביו"(דברים כא,י).
ואם תשאל והלא בהיסטוריה של עם ישראל אנחנו מוצאים שישנם מלחמות שעם ישראל לא ניצח בהם?
סמיכת הפרשיות מראה שרק כשישראל עושים רצונו של מקום הם מנצחים,שכן בסוף פרשת שופטים נאמר:"כי תעשה הישר בעיני ה'",וסמיך ליה "כי תצא למלחמה.
לכן על כל אחד מאיתנו לתקן את חטאיו,להרבות בתפילה,כדברי הגמרא(סנהדרין מד,ע"ב):"לעולם יקדים אדם תפילה לצרה".וכן להרבות בעשית חסד ועזרה לזולת.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני