הלל ביום עצמאות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/04/02 06:58 כז בניסן התשסב

שאלה

האם ישנה בעיה לספרדי לומר הלל עם ברכה ביום העצמאות

תשובה

בס"ד

יש בזה דעות שונות.

אנחנו נוהגים לומר ביום העצמאות הלל בלי ברכה בגלל שאיננו מברכים על מצוה שאינה מוזכרת בחז"ל. זו הסיבה שהספרדים לא מברכים על הלל בראש חודש לעומת מנהג האשכנזים שמברכים בר"ח.

ואל תטעה לחשוב שהלכה זו ממעיטה בכי הוא זה את ערך היום או את חובת ההודאה לה' על הנס האדיר שנעשה לנו ביום זה. לא מדובר רק בנס של הצלה שהיה גם במקרים שונים בגלות, כאן מדובר בתחילה של גאולה ועצמאות עם ישראל. שכידוע היא בסיס לכל עליה רוחנית. ולכל מה שאנו מתפללים לו ומיחלים לו כל ימינו.

חג שמח