הלכות תפילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/09/05 00:28 כז באב התשסה

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה רציתי לשאול כמה דברים על התפילה

א. הספרדים שאומרים יהי שם בימים שאין תחנון. האם גם היחיד אומר זאת? והאם גם נשים אומרות זאת?

ב. כאשר אני מתפלל במניין אשכנזי שלא אומרים בו תפילה לדוד אלא ישר שיר של יום מתי עלי להשלים את התפילה לדוד? בסוף או שעלי לומר במקום בלי להתחשב בהתקדמות החזן?

ג. בקשר לדין אמן יתומה. יש חזנים שמעט מסלסלים וקצת קשה לנחש מתי הם מסיימים את ה"ואמרו אמן" אז קורה לפעמים שאני אומר את האמן שנייה לפני או שנייה אחרי האם זה אמן יתומה?

בתודה מראש דניאל

תשובה

בס"ד

1- לא.
2- בסדר התפילה.
3- לא.