הלכות מכנסים לבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/04/02 06:30 כו בניסן התשסב

שאלה

אנו ליאור מיכאלוב ובת-אל דרמר בנות כיתה ובנות מבית ספר מוריה בכרמיאל מתקשות בבעיה הידועה בארצנו האם לבחור ללבוש מכנס או חצאית ולכן אנו מבקשות אם תוכל לענות לנו על כמה שאלות

1) האם מותר ללכת עם מכנס?

2) מהם הסיבות שבהם אוסרים על לבישת מכנס לבנות?

3)איזה סוג מכנסיים מותרים ללבישה ?

4) האם בטיולים מותר ללבוש מכנס ?

5) האם עצם האיסור של לבישת מכנסיים הוא שאסור ללבוש אותם בכלל או שיראו?

6) האם מותר ללבוש מכנסיים בשיעור היתעמלות

7)מדוע הגברים פעם לבשו שמלות והאם בכלל מותר לגברים ללבוש בגדי נשים

8) מדוע במקום קדוש צריך לשמור על צניעות כגון בבית כנסת - נשים נשואות עם כיסוי ראש?

9)האם לבישת מכנסיים היא איסור מדאורייתה או מדרבנן?

10) האם מותר ללבוש מכנסיים בפורים?

בתודה מראש על עזרתך ליאור ובת-אל

תשובה

בס"ד

1- לא.
2- "לא יהיה כלי גבר על אשה"
3- אין סוג כזה. רק פיזמה ורק בבית.
4- רק אם יש עליהם חצאית - מותר.
5- אסור שיהיו על האשה בגדים של גבר אפילו בבית סגור, וכשרואים יש איסור כפול.
6- אם יש רק בנות בחדר - מותר, כמו פיגמה וכמו בגד ים בחוף נפרד.
7- אסור לגברים ללבוש בגדי נשים ומה שהיה פעם אלו בגדים מיוחדים לגברים שנראים כמו שמלות של היום.
8- צריך לשמור על צניעות בכל מקום ולא רק בבית כנסת. וצריך כיסוי ראש בכל מקום כנ"ל. רק שיש נשים שמקפידות על צניעות יותר במקום קדוש מטעמים מובנים. ולואי שיקפידו בכל מקום.
9- אם מדובר בבגדי גברים - איסור תורה. אם מדובר בבגדים לא צנועים - איסור תורה. אם מדובר במכנסים שמיוחדות לבנות ואינן מהודקות - איסור דרבנן.
10 - ממש לא.

בהצלחה בכל לשתיכן