הלכות כשרות לנוסעים לחו"ל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/06/02 16:17 כג בסיון התשסב

שאלה

בקרוב אני טסה לקפריסין ורציתי לדעת קצת דיני כשרות

אני יודעת שמאכלי חלב עכו"ם אסורים לגמרי ועם מאכלי בשר יש בעיה של כשרות בשחיטה וכד'

יש בעיה עם ביצים?

יש איזשהו איסור נוסף שאני צריכה להזהר ממנו?

תשובה

בס"ד

בנסיעות לחו"ל יש להקפיד על כשרות כמו בארץ ישראל, אך אין צורך לעשר את הפירות\ירקות שגדלו שם- אלה אם כן הפירות\ירקות מגיעים מארץ ישראל.

לחם - צריך שיהודי יהיה שותף באפייתו. אפילו הטיל קיסם באש. לכן קני רק עם הכשר. מלמד זאת היום מערבים בו שמרים וחומרי התפחה שונים שיש בהם חשש כשרות, מלבד זאת יש חשש ניפוי הקמח. לכן רק עם הכשר.

חלב נכרי - מותר רק אם יהודי רואה את החליבה.

גבינה חמאה - צריכה הכשר כמו כל דבר.

ביצים - אם הם רגילות אין לחשוש שמא הם מעוף טמא. אם הם נראות מוזר - לא לאוכלם. אם נכרי בישל אותם - אסור לאכלם.

בשר - צריך להקפיד בכשרות כמו כל דבר.

בירה - אפילו אם הם כשרה אסור לשתותה בפאב שלהם.

יין - שנגע בו נכרי או שפתח את הבקבוק שלו - אסור.

תבשיל - צריך להקפיד בו כל דיני כשרות הרגילים, מלבד זאת צריך שיהודי יניחו על האש. אוכל שנאכל כמות שהוא חי כגון עגבניה וגזר וכד' וכן אוכל מבושל שצריך רק לחמם אותו - מותר לגוי לבשל\לחמם אותם.

כלים - שבשל בהם העובד כוכבים דברים שיש בהם משום בישולי עובדי כוכבים - צריכים הכשר.

כל זה בשו"ע יורה דעה סימן קיב והלאה.