הלכה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 24/07/02 08:18 טו באב התשסב

שאלה

1.האם מי שהוא כהן רשאי להשתתף בהלוויית אביו? (לאביו ולאמו יטמא).

2.מהם המיגבלות למי שהוא כהן לעלות לקבר אביו ביום הזיכרון לאביו או בכל יום אחר? האם חל איסור מוחלט לעלות לקבר או שמא אפשר במיגבלות מסויימות?

תשובה

שלום וברכה
1.מצווה לכהן וחובה (ואם לא רצה מטמאים אתו בעל כרחו)
2.אסור לכהן להגיע לקבר ביום הזיכרון או בכל יום אחר כי הוא יטמא ולכן יעמוד לפני הכניסה לבית קברות ויאמר שם תהילים
3. אם יש אפשרות להגיע לקבר בלי לעבור ליד קברים אחרים (במרחק ד אמות) ולעמוד במרחק ד אמות מהקבר אז מותר ובתנאי שלא יהיה עצים באזור (אבל זה לא מצוי)
בברכה
צבי קוסטינר