הכשרת תנור ומיקרוגל

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 21/05/02 03:55 י בסיון התשסב

שאלה

איך מכשירים תנור ומיקרוגל ואיך מכשירים כלי זכוכית? האם מותר להשתמש בכלי זכוכית לבשר וגם לחלב?

תשובה

ב"ה י"ב סיון תשס"ב

לרות שלום רב!

תנור ומיקרוגל יש לנקותם היטב, ובמקומות שהדבר קשה יש לשפוך חומר ניקוי חריף שיפגום את שאריות האוכל.
יש להמתין 24 שעות, בתנור יש להפעיל על דרגת חום מקסימלית, ובמקרוגל יש להכניס כוס מים ולהרתיח אותה.

תבניות אפיה לא ניתן להכשיר, על הצלחת בתוך המיקורגל יש לערות מים רותחים.

לגבי כלי זכוכית בני עדות המזרח נוהגים להקל ולהשתמש בהם גם לבשר וגם לחלב אחרי שטיפה יסודית בין בשר לחלב ולהיפך. בני עדות אשכנז נוהגים לייחד כלים נפרדים לחלב וכלים נפרדים לבשר.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת