הכשרת שיש וכיור

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 10/03/02 05:49 כו באדר התשסב

שאלה

כבוד הר' שלום,

מפני כל מיני טעויות יוצא שהשיש החלבי והכיורים שלנו הם טרף. אם כי נפל בשר לשיש החלבי או שהונח כלי עם בשר רותח על השיש החלבי שבו אני שועה לפעמים טוסט עם גבינה צהובה וכדו'. (כעת אנו שמים על השיש החלבי מפיות מפלסטיק כדי להניח עליהן סירים בשריים מן הגז). השיש החלבי הוא ליד הכיריים ואימי אומרת שיותר נוח לה שהשיש הבשרי יהיה ליד הכיריים מאשר השיש החלבי. #השאלה היא אם אפשר להפוך את השיש הבשרי לחלבי ואת השיש החלבי לבשרי ואיך עושים זאת? #שאלה נוספת היא- אם נפל בשר לתוך הכיור החלבי- האם הוא טרף?

תודה רבה, נורית.

תשובה

לנורית שלום
אני לא יכיל לענות על השאלה אא"כ אדע מאיזה חומר השיש עשוי דהיינו : שיש, גרנית, וכו' או חומר אחר כגול "שיש מזויף".