הכשרת כרוב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/12/01 02:50 י בטבת התשסב

שאלה

ברצוני לדעת כיצד מכשירים כרוב. האם מותר לקצוץ ולאחר מכן להמליח? מהן כמויות המלח....?

תשובה

בס"ד

איני יודע למה אתה מתכוון בהמלחת כרוב, אבל אם כוונתך למלח שיוציא את החרקים הדרך הטובה ביותר היא להשים את הכרוב בתוך מלח אחרי הקציצה. כך החרקים יוכלו לצאת ולא להתפס בין הקפלים.

בענין הכמות של המלח צריך להיות הרבה מלח שירופף את אחיזת החרקים בירק.
אפשר להשתמש בחומץ או בנוזל ל...שטיפת כלים. סבון וכד' אחר כך כמובן לשטוף במים.

בתאבון.