הכשרת בית שגרו בו חילונים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/08/03 07:25 כז באב התשסג

שאלה

רכשתי בית מיד שניה בבית גרו בעבר משפחות שאינן שומרות תורה ומצוות.

1. אלו פעולות הכשרה מעשיות עלי לעשות

2. האם חייבים/אפשר בבית כזה להשאיר קטע שאינו מסוייד זכר לחורבן

3. האם יש פעולות רוחניות שצריך/רצוי לעשות עם הכניסה ["על מנת לטהרו"]

[סעודת מצווה, חנוכת בית]

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

1. להכשיר את הכיורים והשיש ואם יש לך חשש שהניחו עליהם סירים רותחים של טרף אל תניח עליהם סירים רותחים של אוכל.
כמו כן ראוי להחמיר שלא להניח כלים בכיור ולהציף אותם במים רותחים, אבל במים קרים אין בכך חשש.

2. כן.

3. לעשות חנוכת הבית בהקדם, וכדאי לקבוע זמן ללמוד תורה עם האשה, עם הילדים או עם חברים.

בשעה טובה ובהצלחה!