הכרת בן זוג

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 06/07/02 19:40 כו בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב, שלום וברכה!

אני יותר משתפת אותך בהרגשה מאשר בשאלה.

יש בי רצון מאוד חזק ומעין כמיהה להיתחתן ולבנות בית. היו לי כמה הצעות שלחלקן נענתי ולחלקן לא.יש את בעיות הרווקות בחברה שלנו כי לא מודעים לכך,יכול להיות שאני יותר מידי לחוצה בעניין (אני בת 20) אבל מה לעשות שההרגשות הן כ"כ חזקים וגם כשרמזתי על כך שאני מחפשת ומעוניינת להכיר למי שיש אמצעים להכיר לי אז אח"כ שכחו מזה! כולי תפילה גם לקב"ה ואני רואה גם סיעתא דשמיא אבל אני בטוחה שעומדים הרבה בחורות\רים מאחורי מה שאני כותבת. אנא, חייבים שהציבור שלנו יהיה מודע לכך ויפעל למען זה:ראשי ישיבות הסדר,ראשי מדרשות,אולפנות וכו'.

ישר כח, תודה רבה ושניתבשר בשורות טובות בע"ה!

תשובה

שלום.

הבעיה שאת מתארת מוכרת לדאבונינו. אין מסגרת מסודרת לקידום נושא הנישואין בחברה הדתית. (למרות שלאחרונה נעשים נסיונות בכיוון). פעמים רבות, אנשים שיכולים להכיר בין מכריהם, מתרשלים ואינם עושים זאת.
את צודקת בקריאתך לציבור כולו, לחכמים ותלמידיהם, להתגייס ולפעול למען הקמת משפחות בישראל.

רציתי רק לעודדך: גילך ברוך ה' עדיין צעיר מאד, ואין סיבה ללחץ. יתר על כן: הלחץ עצמו הוא לפעמים גורם מפריע.
בגילך את צריכה להשקיע בפיתוח של עצמך בכל המובנים: לימוד מקצוע, פיתוח האישיות, יראת שמים וכיו"ב. אם את עסוקה מדי בלהיות לחוצה, את עלולה להחמיץ שלב חשוב בהתפתחותך, שיחסר אחר כך למשפחתך.

חזקי ואמצי.

ישראל