הכרתי בחור דרך האינטרנט

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/04/02 14:54 ב באייר התשסב

שאלה

בע"ה.

שלום וברכה.אני בת 16 ושמונה חודשים,הכרתי מישהו דרך האינטרנט (הגיל שלו 16 ועשרה חודשים),ואנחנו בקשר כבר שנה.אנחנו בקשר דרך התכתבות בפלאפון,ואנחנו מדברים לעיתים רחוקות. ההתכתבות ביננו היא למטרת נישואים בטווח הקרוב.האם הקשר הזה מותר?והאם נוכל להיפגש לעיתים רחוקות?(יש לציין שהקשר ביננו גרם לי להתחזק מבחינה דתית).

תשובה

בס"ד

תשובתי מתחלקת לשנים.
אי אפשר להכיר בחור דרך האינטרנט - נקודה.

ההכירות הזו יכולה בהחלט להיות הכרה ראשונית לפני פגישה - ואני מכיר זוגות שהכירו והתחתנו כשההיכרות הראשונית היתה דרך אינטרנט. אבל להעמיק קשר רק דרך האינטרנט - זה לא כדאי, זה עלול לגרום למפח נפש כיון שהאדם הנראה דרך המחשב אינו האדם הנראה בעיני בשר - ובסופו של בשר חיים עם זה האחרון.

זכרי! חכמינו אמרו שאסור לאדם להתחתן עם אשה בלי לראותה וכן להפך. לראות שלא דרך אימייל ותמונות סרוקות ואפילו לא דרך "וידאו קונפרנס" אלא לראותה ממש.

ועוד ענין - אינני רואה איך אתם מתחתנים בקרוב.
אתם מוכנים לחתונה בגיל 17?

צריך בשביל זה אומץ מיוחד במינו!
יש כאלה שעשו את זה - אבל זה כלל לא פשוט.
ומה יגידו ההורים?
ואם הם לא יסכימו - מה תעשו?

אני חושב שצריך להכניס את הקשר הזה לתרדמה, כיון שאין לו כעת סיכוי מעשי. לדעת שיבוא יום והוא יהיה מעשי ואז לעורר אותו מחדש.