הכרויות ברשת

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/07/02 17:55 יז באב התשסב

שאלה

מדוע הרב מתנגד להיכרות דרך האינטרנט?

(כפי שענית באחת מתשובותיך)

האם אתה מתבסס הלכתית או רגשית?

אני באמת מעוניינת לדעת את דעתך בנושא.

(צ'אטים, אתרי הכרויות, פורומים וכו')

בברכה

תשובה

ב"ה

שלומות

אני מאוד מתנגד להכרויות במסגרת האינ. משתי סיבות:

האחת היא הפיכת מערכת היחסים לוירטואלית, למציאות שבה אפשר לשחק ברגשות מתוך מה שמרמים, מתחזים וכו'.
מראה העיניים אינו ענין חושי, לבחינת החיצוניות. מראה העיניים הוא ביטוי לחדירה אל נבכי הנפש של האחר.
האינ. הוא כלי נפלא אבל הואר לא במקום מגע אישי, רגישות, אהבה בין בני אדם וכו'.

לכן אני מתנגד לכך.אין לי שום רצון לבחון דברים ברמה כל כך שטחית של קשר.
מצד שני, אני מבן שאנשים מגיעים למצוקה גדולה בחיפושיהם אחר שידוך.

לכן
ההתנגדות הנחרצת היתה ביחס לבחורה בת 18-19 שטרם הביאה לידי מיצוי את הכלים האחרים, הנורמאליים, הבריאים, המרגשים - לידי ביטוי. אבל, מי שחש שהוא במצוקה - נו, מילא.

בברכה,

שי