הכאת המן בקריאת מגילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/02/02 16:00 ה באדר התשסב

שאלה

בס"ד

האם ראוי להרעיש בבית הכנסת בזמן שמיעת "המן"

1. מצד אחד זה לא מכובד מכבוד בית הכנסת,

2. ומצד שני צריך כדי למחות את זכרו שהוא מעמלק.

תודה!

תשובה

בס"ד
כתוב בספר בן איש חי - הלכות שנה ראשונה - הלכות פורים י:

כתב הגאון יעב"ץ ז"ל על אביו הגאון ז"ל שהיה מכה ברגלו וטופח בסנדלו כשמזכיר שם המן בקריאת המגילה ע"ש, ואני רגיל להכות ברגלים בשם המן הראשון הכתוב בפסוק אחר הדברים האלה גדל המלך אחשורוש את המן בן המדתא האגגי, וגם עוד שם המן האחרון בפסוק כי המן בן המדתא האגגי צורר כל היהודים חשב וכו'

והנהוג היום להכות בכל המן ומי שינסה למנוע את הכאתו של המן מסתבך עם כל הילדים וגם עם חלק מהמבוגרים.

לא כדאי.

לכן שיכו את "המן" רק בשעת קריאתו במגילה בפעם הראשונה ולא אחר כך.