היתר לאיסור קטניות2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/04/02 17:24 כא בניסן התשסב

שאלה

לכבוד כבוד הרב!

בקשר לשאלה הקודמת שלי

1. אז איך נכון הדבר שהרב הראשי של הקבוץ שלוחות התיר?

2. שמעתי שהרב הגאון לאו אמר שמותר להתיר ע"H מאה רבנים ולא עושים את זה כי שום רב לא רוצה להתיר. (שמעתי את זה אחרי ששאלתי)

התשובה הייתה דחופה בגלל סיבות שצחקו על אחד החברים שלי ורציתי להוכיח להם שיפסיקו לצחוק עליו בברכה .

תשובה

בס"ד

1- לא יודע. אולי היו תנאים מיוחדים שאני לא מכיר.
2- לא שמעתי
3- קיבלתי
4- דע לך כי האשכנזים בירושלים שיסדו את הישוב היהודי על פי גדולי החכמים היו נוהגים לאכול קטניות ירוקות. כנראה שהם הבינו שזה לא בכלל הגזירה. ושמעתי פעם ממור אבי שקשה להתיר את גזירת הקטניות אבל לדעתו אין שופ איסור לאשכנזים לאכול קטניות ירוקות ולא יבשות. ואולי זה מה שהתיר הרב של קיבוץ שלוחות.