הימורים באינטרנט

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/01/06 15:41 טז בטבת התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול האם לפי היהדות ההימורים מותרים או אסורים?

הכוונה היא להימורי ספורט בעיקר (ואולי לפעמים פוקר) באתר אינטרנט המופעל ע"י גויים ונמצא בחוץ לארץ. כמו כן, יש לציין שההימורים שאני מבצע הם לא בשבת או בימים טובים (אך האתר כן מופעל בימים אלו).

תודה

תשובה

בס"ד

אין מספיק מקום ומילים לכתוב כמה זה אסור? כמה זה רע? וכמה זה אסון?

בשנות עבודתי כרב ראיתי אנשים רבים שנהרסו מכל בחינה שהיא בגלל הימורים.
אנשים שהיו עשירים ונהיו עניים.
אנשים שהיו עובדים ונהיו מובטלים.
אנשים שאיבדו את משפחתם. את אמונתם. את דרכם בחיים. את הילדים. את העבודה. את האשה. את השמחה. את הרכוש ואפילו את החיים.

[לא סיפרו לי - ראיתי בחוש!!
לא אחד ולא שנים. רבים רבים וטובים]

נכון שכולם אומרים זה רק כסף קטן ולי זה לא יקרה. ואני יודע מתי לצאת וזה לא "קזינו" ולא "ממש". אבל לחיים יש כללים משלהם, והכללים אומרים שאם אתה לא עוצר ברגע זה שאתה קורה את התשובה - אם אתה לא מוצא מספיק כוחות בעצמך עכשיו. זה לא יקרה מחר!!

מחר לא יהיה לך יתר כוח - רק פחות!!!

אם יש לך כוחות רצון - עכשיו ממש זה הזמן לעצור. עצור ברגע זה ממש!!!

זה אסור הלכתית. זה לא רק מושב ליצים המארגנים את ההימורים האלה בעולם הם חלאת החברה האנושית. הם המרויחים מכך. הם החיים על עמל אל של אחרים. עולם תחתון שבתחתון.
מבלד זאת יש איסור של "משחק בקוביה" שהוא לא רק איסור אלא גם "פסול לעדות" מסיבות הלכתיות שונות. שהעיקר בהם שזה גם גזל וגם לא בונה כלום ולא מייצר כלום חוץ מאשליות וצרות.

ברח!!
ברח מזה!
ברח מזה כמו מאש!!