היכרות בין בנים לבנות אחרי גיל 18

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/07/02 02:42 כא בתמוז התשסב

שאלה

שלום רב.

חברי שאל אותי 2 שאלות שלא ידעתי מה לענות לו עליהם, אשמח אם תוכל לענות לו:

1. אם אדם הומוסקסואל - מדין ההלכה אסור לו לדבר עם בנות וגם לא עם בנים? כלומר הוא צריך להשאר בודד בחברה? או שיש פתרון אחר...

2. האיסור בין בנים-בנות חל גם אחר גיל 18?

כלומר, בעצם זה שאסור חינוך מעורב למשל לילדים בגיל 16 האם זה אמור להיות גם כך באונברסיטה למשל בגיל 22?

-תודה רבה

תשובה

בס"ד

אדם כזה צריך לחפש רפואה לעצמו. ומותר לו לדבר עם בנים אבל לא קירבה יתירה. ובודאי לא גופנית כחיבוק וכד'

גם אחרי גיל 18 לא מותר הכל. מה שמותר זו רק קירבה רצינית - קירבה שלא לשם הוללות אלה לשם בנין. בענין זה אין הבדל בין 18 ל22