החניכים לא כל כך דתיים - להמשיך?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/01/06 21:11 טז בטבת התשסו

שאלה

בס"ד

מה שלומך כבוד הרב?

יש לי בעיה..

אני מדריכה בבני עקיבא בסניף שהחניכים בו לא כל כך דתיים,אבל בסה"כ אנחנו מנסים לקרבם לתורה

האם מותר לי להדריך בסניף זה?

תשובה

בס"ד

אין בעולם דבר יותר יקר לפני הקב"ה מלקרב את בניו להשיב אותם הביתה.

חישבי על אבא שבניו ובנותיו עזבו את הבית והם לא רוצים לחזור. ואת בדיוק נמצאת איתם ויש לך השפעה חיובית עליהם. אם תחזירי אותם הביתה - כמה תודות תקבלי מאבא שלהם.

האבא שלהם הוא אלוקים!

את מבינה!
יש לך את המשימה הכי חשובה שבעולם.
אני לא יודע אם פעם בחיים יזדמן לך לעשות מעשים כל כך חשובים ונפלאים כמו שיש לך הזדמנות היום.
יש לך הזדמנות להשיב בנים הביתה. את עושה להם טוב וגם לאביהם.

את יכולה לגרום לחניכים ללכת ללמוד בישיבה טובה. אבל את עיקר העבודה שלך תקדישי לחניכות. תכווני אותן לאולפנות טובות. למעשים טובים. לתפילה בכוונה. למידות טובות. תביאי להם מרצים טובים. הופעות טובות. מפגשים עם אנשים מענינים. בעלי תשובה (אפילו אם הם "חרדים").

כל רגע של עבודתך צריך להיות מנוצל. אסור להפסי אותו על סתם. כל רגע הוא כמו יהלום. אל תתני לשום יהלום ללכת לאיבוד.
אל תתני לשום נפש שתחת ידיך ללכת לאיבוד. כל נשמה היא שק של יהלומים.

תקדישי הרבה זמן לחשוב ולהתיעץ איך ללטש את היהלומים שלך.
איך לעודד אותם.
איך לרומם אותם?

תדעי לך את עכשיו כמו רב חובל של ספינה. הפעולות שלך מנווטות את הספינה אל חוף מבטחים, שלא תעלי חלילה על שרטון.
חוסר תשומת הלב מצידך עלולה להאריך את הדרך, לבלבל את המסלול. במקום להגיע לחוף מבטחים במהרה.
אם תתעצלי בעבודתך חלילה - כל הספינה אחריך. אם

תעבדי נכון - כולם אחריך למקום הנכון. החניכים שלך יודו לך על עבודתך מכאן ועד סוף ימי חייהם.

בבקשה!
תצליחי!
את חייבת להצליח.
חייבת חייבת חייבת.

מברך אותך מכאן ברכות עד בלי די!