החלפת מזוזות מהודרות בפשוטות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/04/02 23:56 ט באייר התשסב

שאלה

שלום רב

אנו אמורים לעבור ב"ה בית בעוד מספר שבועות ובבית שאנו גרים יש מזוזות מהודרות שאני מעונין להעביר לבית החדש מה עלי לעשות? האם אני יכול לקחת את המזוזות שנימצאות בבית שאנו אמורים לעבור ולהתקין במקום המהודרות?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

החלף את המזוזות המהודרות שיש בבית הנוכחי עם מזוזות פשוטות כשרות. ואת המהודרות קח לבית החדש שלך

אפשר כמובן לסכם עם הדייר החדש שהוא יקנה את המהודרות שלך. ואפשר לשים את שלו במקום הפשוטות. אבל אסור להשאיר בית בלי מזוזה.