החיים שלנו למרות המצב..

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/03/02 16:57 יא בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

רציתי לשאול את הרב איך אנו צריכים להתנהג היום עקב המצב הבטחוני..

האם להוריד את הראש ולתת לצרות לחלוף מעל ראשינו ז"א להמעיט בבילויים יציאות וטיולים עד שהמצב ירגע?

או שמא להמשיך הכל כרגיל לצאת ולבלות גם במקומות בסיכון...(מרכז ירושלים,השומרון וכ'ו)

תודה רבה יישר כח

תשובה

ב"ה

שלומות!

אני מבקש להדגיש שיש להקפיד בימים אלה על שני מסלולים שאינם סותרים זה את זה.
מחד - א ס ו ר לנו להפסיק לחיות. הסתגרות בבתים היא ביטוי להפסד מהותי במלחמה על הארץ שלנו. הסתגרות מובילה לתחושה של דיכאון שמובילה למאיסה במצב שמובילה ללחץ ציבורי הגורר בעבותיו מסקנות פוליטיות נוראיות. עלינו להשתדל לעשות כל שביכולתנו להמשיך בחיים. לעשות מאמץ לצאת ולהסתובב בארץ לאורכה ולרוחבה. להפגין את ריבונותנו עליה. באופן פרדוכסאלי נראה לי שככל שנטייל יותר ונפגין יותר חיים מלאי בטחון ירדו הפיגועים. כמות הפיגועים עולה ככל שאנו מסתגרים יותר מה שנותן לאוייבנו תחושה שהנה הנה אנו נשברים.
מאידך, יש צורך לנקוט במשנה זהירות. להקפיד על נהלי הבטחון בקנאות ובקפדנות. לטייל רק עם אישורים מתאימים ובליווי נשק כראוי. הקפדה על כל אלה תוביל למצב בו נוכל למעט בנזקים ולהסתובב בארץ מלוים בתחושת בטחון.

בברכה,

שי