הורים מכים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/01/02 10:00 ב בשבט התשסב

שאלה

למה אסור להרים יד על הורה שמכה את הילד? מקוות שתענה על שאלתנו

תשובה

שלום
סדר העולם הוא שהורים יולדים ילדים ולא ילדים יולדים הורים. ההורים ממונים על האכלתו הלבשתו וחינוכו של הילד ובדרך כלל לא להפך (עד זיקנה).
חלק מהחינוך מתבטא לפעמים בעונש או במכות. אם הילדים יחזירו מכות להורים א] יתחיל קרב בכל בית. ב] חינוך לא יהיה.
אם ההורים מנצלים את כוחם שלא כדין, צריכים להוציא את הילדים מבית ההורים, אך לא להחזיר מכות ח"ו.
באופן כללי חושך שבטו כשצריך – שונא בנו. אבל מי שאוהבו לא מכה אותו אלה "שיחרו מוסר" הקדים ולימד אותו מה לא צריך לעשות כדי לא להגיע למצב שנותנים מכות. (שיחרו מלשון שחרית זאת אומרת הקדים ולימד אתו מוסר). אם אב לא לימד את בנו מוסר והבן מעד צריך להעמיד אותו על מקומו. ואם לשם כך צריך להעניש – זה חובתם של ההורים. אבל צריך לזכור שהטוב ביותר הוא ללמד במקום להגיע למצב שצריך להכות.