הורים או הלב3

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/12/01 04:29 ד בטבת התשסב

שאלה

הרב אליהו שלום

שוחחתי עם שני הורי. התשובה של אמא שלי היתה: תעשי מה שטוב לך

התשובה של אבא שלי: אין קפידה, בלב שלם, אבל יש ענין של כיבוד הורים כי אני לא בא וכשאת באה אנשים ידברו.

השאלה שלי היא: מה בין קפידה לכיבוד הורים?

האם זה לא קשור?

הרי קפידה היא ענין של רגשות ואם אני לא מכבדת את הורי לא יהיה להם קפידה עלי אע"פ שאבא שלי מצהיר שהוא לא מקפיד עלי בלב שלם?

האם זה שאינו יכול למחול על כיבוד הורים לא מביא קפידה גם אם הוא לא רוצה בזה ומצהיר בפה משהו אחר?

אני צריכה תשובה מהירה בכדי לדעת איך לנהוג

תודה רבה

תשובה

בס"ד

למיכל
שלום

אלוקים יברך אותך
אל תרפי מהמאמצים עד הרגע האחרון. בואי אל אבא שלך עם העובדים הקרובים אליו ונסי לשכנע אותו לבוא לחתונה. תדברו אליו מהלב. תבכו. תשכנעו. תורידו את המחיצות של המעמד במפעל ותרצו באמת שהוא ישמח, שהוא יבוא.
אני צריך לכתוב לך מה לעשות אם הוא לא יבוא. אבל אני לא כותב כדי שלא תעלי על דעתך אפשרות כזו. הוא צריך לבוא. נקודה.
אל תוותרו. אפילו רק לחופה. אפילו רק לרגע. שיברך. שיראה את עצמו. שלא יהיה בכעס.
אל תוותרו עליו.

שימי לב!! לא את הבעיה - אל תשאלי על עצמך. שאלי עליו. נסי למשוך אותו. אם תנסי - תצליחי.

בהצלחה רבה.