הורים/שבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 13/01/02 10:46 כט בטבת התשסב

שאלה

שלום רב,

מהי המחוייבות ההלכתית/מוסרית של הורים לוודא שילדיהם אינם מפריעים לשכנים ופוגעים להם במנוחת השבת? גם כאשר הילדים נמצאים אצל חברים אחרים ושם הם מרעישים ומשתוללים.

לצערי אני נפגע מבעיה זו ומתכונן לפרסם את תשובתך בדף השבועי.

בברכה, אריאל

תשובה

ב"ה

אריאל,

ברכת ה' עליך!

1. חלק מחובת החינוך של ההורים היא לחנכם להתנהג במידות טובות, להתחשב בזולת ולנהוג עם הבריות בטוב ובנעימים.
2. חובה זו הינה חלק מהכשרת הילד לחיים, היינו שידע להתחשב בזולת ולא יציב את עצמו במרכז.
3. ובעיקר, כשלפעמים ההורים שמחים שהילד יוצא החוצה ובכך מאפשר להם לנוח כהלכה, ויש בזה ממש "חב לאחריני" (מתחייב לאחרים)?
4. לכן, כיון שמנהג העולם הוא שבשבת בצהריים נוהגים ללכת לנוח ולקיים מה שנאמר שינה בשבת תענוג, חובה על ההורים לדאוג שבניהם לא יפריעו למנוחת השכנים. וגם אם נצטרך לוותר על שנתנו שלנו, נרויח בכך את הערך הגדול של הכשרתם לחיים בהם צריך ללמוד להתחשב.

בברכה,

שי