הורדת קבצים בשבת-דחוף2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/03/02 14:10 יג בניסן התשסב

שאלה

שאלתי את כבוד הרב האם מותר להוריד קבצים בשבת ממקום שבו התוכנה יהא שיתופית וזה לא אתר אלה יש הרבה משתמשים שמשתפים את הקבצים שלהם

וכבוד הרב ענה לי שמותר להוריד מאתר של נוכרים ואל ענה לי על השאלה

האם מותר להוריד מתוכנה זאת בשבת

בברכה זאבי.

תשובה

בס"ד

אם האתר הזה מופעל על ידי יהודים ואתה נהנה מחילול שבת של יהודים - אסור.
אם האתר מופעל על ידי נכרים ואתה לא נהנה ישירות מחילול שבת של נכרים שלא נעשה בשבילך אלא נעשה בשביל נכרים, ואתה מוריד תוכנה בלי לחלל שבת בעצמך - מותר

שבת שלום וחג שמח