הוצאת שם רע - מדרשיסט

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/05/02 15:34 יז בסיון התשסב

שאלה

אני תלמיד במדרשית נועם שמעתי לצערי שהבעת זלזול במוסד שבו אני גאה להתחנך בכך שהבאת לתלמידות השביעית בביה"ס שאותו אתה מנהל דוגמא שלילית ושיקרית מהמדרשיה כביכול.

רציתי לשאול האם אין בכך איסור הוצאת שם רע ואם כן האם אתה חושב שמן הראוי שתביע חרטה על המעשה.

תשובה

ב"ה,

שלומות!

אכן, אמרתי בשיחה שיש מוסדות שבימים שאני הייתי תלמיד, נהגו להקל ראש בשאלת העתקה במבחנים. לא התייחסתי למדרשיה בכלל. כמו כן לאהתייחסתי למדרשיה דהיום שאינני מכיר.
בזמני, המוסר החברתי שהיה נהוג במוסד זה גם ביחס להעתקות, לבריחות ולסוג של אלימות בין מחזורים לא היה נראה לי, בלשון המעטה. בעיקר לאור העובדה שהתלמידים התגאו בכך וראו את עצמם "כגברים". אולי זה השתנה, הלוואי שזה השתנה.
אני לא רואה בכך הוצאת שם רע ואפילו לא לשון הרע. בטח לא לפי ההלכה ובודאי לא לאור העובדה שרבים מבוגרים מתגאים בכך.
בכל אופן, ברמה האישית, אם אתה לא מזדהה עם הכיוונים הללו וחש נפגע - אני מתנצל בפניך.

בברכה,

שי