הוצאת זרע לבטלה

חדשות כיפה הרב בני לאו 18/04/02 01:31 ו באייר התשסב

שאלה

מה הבעיה של התורה בנושא הוצאת זרע לבטלה, זו רק תחושת הנאה אז מה המגרעה שהתורה מוצאת בזה?

תשובה

למיכאל שלום
היחס של התורה לזרע אינו כמו היחס של העולם הסובב אותנו. בעולם מקובל לראות את הזרע כנוזל המלווה את ההנאה המינית של האדם, ואגב יש בו גם את פוטנציאל ההולדה (מבחינה גנטית). התורה מתייחסת לזרע כמקור החיים. בכל טיפת זרע יש חיים.השחתת זרע להנאה מגלה שהאדם מתייחס לזרע כאל מקור הנאה מיני ללא שום משמעות רוחנית. זוהי בעיה גדולה.
מבחינה הלכתית התורה מבחינה בין מי שמוציא זרע לבטלה להנאתו, עליו דברתי לעיל, לבין מי שקרה לו מקרה לילה, שזהו דבר טבעי, לא נעים, אך לא מבטא איזה ערעור במצבו הרוחני של האדם.
בברכת שבת שלום
בני לאו