ההורי מתנגדים לגידול פיאות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/06/02 14:59 ג בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

ההורים שלי לא אוהבים שיש לי פיאות כמה צריך לכתחילה וכמה בדיעבד והאם יש מקור או עניין בפאות ארוכת?

תשובה

בס"ד

מהדין חיוב פיאות הוא רק עד העצם שלפני האוזן, בערך באמצעיתה.
עד העצם הזו צריכים להשאיר שער. ואחריה אין חיוב וצורך.
(חוץ מפיאות הזקן)

אמנם הרבי מברסלב היה אומר שמי שיגדל פיאות ארוכות הוא מתחייב לאחזו בפאותיו ולהוציאו מהגיהנום. כוונת דבריו היא שזה שאינו מתבייש ביהדותו יש לו כל כך הרבה זכויות שבשבילם אפשר לו להפעיל את זכויותיו של הרבי ולהוציאו מגיהנום.

בודאי יש בפיאות ארוכות עוד דברים עמוקים שאיני יורד לטיבם.

העיקר להלכה הוא כפי שכתבתי - עד העצם.

אם אתה רוצה פיאות יותר ארוכות, הרשות בידך.

אם זה בשביל ההרגשה הטובה. מותר להוריך להעיר לך ולמה לא תשמע להם?
הם טרחו בשבילך מספיק כדי שיהיה מותר לך לשמוע להם.
סוף סוף הם לא ביקשו ממך דבר שהוא נגד ההלכה. רק איזה חומרא ומנהג טוב - מותר לותר עליו למען ההורים.

אבל אם הפיאות הללו עוזרות לך לשמור על רמה תורנית. אתה מרגיש איתם
יותר "שמור",
יותר מחויב לתורה.
יותר מחויב למחשבות טהורות,
לשמירת העינים,
לשמירת האוזנים.
לא ללכת בעצת רשעים
לא לשבת במושב ליצים.
אם הפיאות הללו עוזרות לך - אינך חייב לשמוע בקול ההורים בענין זה!!

כשאני כותב אינך חייב לשמוע בקול ההורים אין כוונתי להתריס בפניהם: - הרב אמר שאני לא חייב!!
ח"ו.

אתה צריך להבין כי להרבה הורים "פיאות" זה נראה להם כחלק מ"עצמאות מוגזמת" פריקת עול לכיון התורה.
נראה להם שהם "מאבדים שליטה" כלומר "מאבדים אותך".

עוד צריך לקחת בחשבון את הסביבה והחברים שלהם שאתה גורם להם להראות משונים בעיני חבריהם.

האמת היא שכל הדברים הללו הם חשובים אבל לא שיקול מכריע לעומת ה"חיים שלך" ו"דרך החיים" שבחרת בה.

אבל צריך לעשות זאות בחכמה ובעדינות.

לומר להם "אבא ואמא יקרים עד מאוד".
זה כל כך חשוב לי.
תנו לי ללכת בדרך שבחרתי לעצמי.
אתם שחינכתם אותי ללכת בדרך שאני מאמין בה.

כך תאמר ושאר מילים מחמיאות ומרגיעות. שלא יחשבו שאתה נהיה משונה. שיראו שאתה אדם מן הישוב.

בהצלחה