ההורים שלי רבים לידי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/08/03 16:48 יט באב התשסג

שאלה

ההורים שלי רבים לעיתים תכופות והמון פעמים הם מדברים איתי על היחסים ביניהם... שאלתי היא איך אני אמורה להתנהג כשאני שומעת השמצות, העלבות, או שאר דברים רעים שהם אומרים אחד על השני. האם עלי להקשיב?

למחות?

להשתיק?

אני מרגישה עם זה מאוד לא בנוח כשהם מצפים ממני לתגובה על כמה שהם צודקים והשני טועה... מה עלי לעשות?

תשובה

בס"ד

אני כל כך כואב את כאבך. זה כל כך נורא כשהורים רבים ליד הילדים שלהם - הם ממש לוקחים להם את כל הכוחות.

את צריכה לדעת שיש שתי התנהגויות אחת בשעת מריבה והשניה שלא בשעת מריבה.

[בשעת מריבה] חכמינו אמרו: "אל תרצה את חברך בשעת כעסו" ובודאי לא את ההורים, כיון שזה עלול רק להרגיז וחמם את העסק. אני מציע לך בשעת כעס פשוט לעזוב את הבית לא בהפגנתיות. אבל שהם יראו שאת עוזבת את הבית עד שהענין ירגע. לדעתי ברוב המקרים הסכסוך ימשך עוד זמן מאוד קצר ויפסק.

לפעמים הסכסוך הוא רק כדי שאת תשמעי ש"אני הוא הצודק" וכשאת לא במקום - אין שופט!!

[שלא בשעת מריבה] זה העיקר של העבודה. ואז את צריכה לומר להם בכל הכבוד הראוי שזה ממש הורס לך את החיים. מקלקל לך את הכבוד שאת רוצה לרחוש להם. וזה משבש לך את המושגים על חיי נישואים. ואת חוששת שזה גם ילווה אותך כשאת תקימי בית וכו'.

הדברים הללו הם נכונים ולכן את צריכה לבקש מהם שישתדלו [למענך] להמנע מזה [גם כשזה צודק].

שימי לב. אל תהי שופט לדעת מי צודק. לעולם לא להיות שופט. אימרי להם שזה למעלה מכוחותיך לומר מי צודק והיי עיקבית בזה.

שניים בקשי מהם [למענך] לא ח"ו לחנך אותם. כיוון שהורים לא אוהבים שמחנכים אותם. אבל [למענך] את יכולה לבקש.

בהצלחה
והוא רחום יכפר עוון.