הדרכת בנים בפנימיות

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/05/02 08:36 כה באייר התשסב

שאלה

שלום

רציתי לדעת אם יש, ומה הבעיות ההלכתיות בלהדריך בנים (גיל חטיבה- 13-15) בפנימיה לילדים ממשפחות מצוקה (כפר נוער) מטעם שרות לאומי, הרי ייצא מן הסתם לדבר עם חניך שיחה ארוכה על הבעיות שלו וכו', ולפעמים יהיו בעיות של "ייחוד" (שיחה בלילה במקום שלא מסתובבים הרבה אנשים) ועוד בעיות שיכולות להיווצר בהדרכה כזאת, אשמח לתשובת הרב, תודה.

תשובה

ב"ה

שלומות!

קשה לי לענות על שאלה זו. ברמה העקרונית אני מודע לעבודת הקודש הנעשית על ידי הבנות, עבודה שיש בה פיקוח נפש ממשי. אינני יודעאם יש עבודות יחודיות כמו זו. אולם, דווקא בגלל המצב המיוחד של הבאים, הרי שהצורך להעניק חום ואהבה הוא צורך חיוני. אינני יודע אם בנות השירות הלאומי הם הדמויות המתאימות לנושא זה. צריך מחשבה מעמיקה והרבה מודעות לבעיות ההלכתיות. ביקר מפריע לי שאחר תקופה מסוימת במקומות אלה נעשה הדבר כהיתר, וכל אחת מתירה לעצמה הרבה מעבר למה שצריך.
אני חושב שיש להביא שאלה זו להכרעה בפני גדולי הדור. אני רואה את שני הצדדים - המעשה הגדול מחד והבעיה ההלכתית מאידך ואין בי כוח להתיר זאת.

בברכה,

שי