הדרכה

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/02/02 16:16 כא בשבט התשסב

שאלה

שלום, אני אביה ויזנברג ולא מזמן נכנסתי לגרעין נחשון בו אנו חברה של 5-10 מעברים לילךדים קטנים וגדולים מטרתינו היא לתת לילדים פעילויות חברתיות מה שאין להם...

לאחרונה הרכזת פנתה אלי בבקשה לפתוח חוג גאז ואני עומדת בדילמה זה הינו יהיה חוג רק לבנות ואני לא רואה בו שום רע כי הרי מטרתינו היא לא להחזרתם בתשובה אלא לספק להם דברים שהם לא יכולים להרשות לעצמם.

האם יש בעיה בכך?!

אודה אם תענה לי תשובה.

תשובה

ב"ה

אביה,

ברכת ה' עליך!

גם אני לא רואה שום בעיה בעובדה שאת מעבירה להם חוג ג'אז וכו'.
ראשית, מפני שאני מאמין שמתוך ההשתתפות של הילדות בחוג זה, הן תתעוררנה להיות שותפות בפעילויות הרעיוניות והרוחניות.

בה בעת, צריך לדעת שיש ערך גם בפעילות חויתית לחלוטין. מי אמר שאין מקום לפעילות חוייתית?
לכן, עשי זאת מתוך אותה שליחות שלשמה הלכת להיות מדריכה ובעז"ה תזכי להמשיך ולהועיל לבנות גם בתחומים אחרים.

בברכה,

שי