הדרכה

חדשות כיפה הרב שי פירון 31/01/02 12:36 יח בשבט התשסב

שאלה

שלום!

אני תמר גוטמן, אני עומדת להיכנס, בעזרת ה', להדרכה בסניף שיכון בני עקיבא, לשבט מעלות.

בשבט זה, ישנה בעיה של צניעות, כלומר הבנים והבנות רגילים להיות יחד בכל שעה ושעה, מלימודים וכמובן עד בני עקיבא.

בשבט זה מעדיפים החניכים והחניכות פעולות מעורבות (כמובן) ואני בתור מדריכה, מטרתי, להעביר את המסר בצורה המובנת ביותר ולכמה שיותר אנשים, כך שהמסר יעבור ויקלט לכולם. האם יש בעיה הלכתית לעשות פעולה מעורבת פעם אחת בחודש לפחות? אודה לך אם תענה לי,

תמר.

תשובה

ב"ה

תמר,

ה' עימך!

א. ברמה העקרונית לא ראוי ולא רצוי לקיים פעולה מעורבת. בעיקר לאור המצב שתיארת יש לבחון את מה הדרך הנכונה לקרב את החניכים לקראת הפרדה ראויה ומתאימה לסניף בו את פועלת ולחברה הדתית בשכונה.
ב. אני מציע לא לדבר יותר מידי על צניעות, הפרדה וכו'. זה רק מזיק. זה הופך להיות הנושא של השבט. כדאי לבנות את התהליכים בעדינות בחכמה מבלי לעורר שיחות מיותרות בנושא. להערכתי עיסוק אובססיוי מחד, ומאידך, שיחות ללא עומק תוך השפעה של חניכים (ולפעמים הורים)ציניים רק יזיק לך כמדריכה. לכן, השתדלי עשות כל מה שצריך כדי להשפיע עליהם לכיון של הפרדה מינמאלית. ככל שהם יפעלו יותר בנפרד - כך יקל עלייך להעביר פעם בחודש פעולה מעורבת... (אף שגם לגביה יש לשקול אם כדאי ונכון הדבר במצב הזה).
אין לי ספק שתזכי להשפיע עליהם לטובה ולברכה.

בברכה,

שי