הדרכה-

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/01/02 17:46 כח בטבת התשסב

שאלה

אני מדריכה בסניף חוץ שבו רב הצוות הם מדריכי חוץ אנחנו צוות מאד קטן 5-6 חברה ולכן אין אפשרות שנאכל בנים ובנות נפרד יש אפשרות לאכול גם אצל משפחות אבל זאת קבוצה מאד קטנה של משפחות ולא נעים כל פעם לאכול אצלם האם יש בעיה הלכתית בכך שאנו אוכלים ביחד מדובר בחברה רציניים?

תשובה

ב"ה,

יעל,
ה' עימך.

ברור שזו מציאות שאינה רצויה. ברור שמלכתחילה היה ראוי שלא להכנס למצבים כאלה. אבל על כגון זה כבר נאמר: "שליחי מצוה אינם ניזוקין". אני בטוח שהאידאל הגדול המפעם בקרבכם, זה הגורם לכם לעזוב את הבית כדי להביא אור לחניכים בסניפי חוץ, אותו אידאל גדול יגן עליכם מכשלון בענייני צניעות.
ובכל זאת, רצוי שתעשו "היכר" בצורת הישיבה כדי לזכור ולהזכיר שעליכם להקפיד בצניעות וכל ההיתר הוא בדיעבד ולא מלכתחילה.
סיכום: המשיכו לאכול יחד תוך מחשבה איך להמשיך ולתרום לחניכים שלכם.

בברכה,

שי