הדרכה

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/01/02 05:32 יז בטבת התשסב

שאלה

אני בכיתה ט' ובעוד כשנה אכנס להדרכה, האם יש הקלה להדריך עם בת בגילי או מבוגרת ממני או קטנה ממני?

תשובה

ב"ה

אורי,

ברכת ה' עליך!

אינני רואה הבחנה עקרונית בין אם הבת בגילך קטנה או גדולה בשנה. אם המניע לשאלתך הוא ענייני צניעות הרי שראינו זוגות בכל המקרים שתיארת.

חשוב שתשקיע בשנה שנותרה לך בבנין וחיזוק עולמך הרוחני, בהבנת ערך הצניעות ובעיקר - אם תתייחס להדרכה כשליח, אם תראה בהדרכה ייעוד רעיוני ורוחני לקרב את השבט שלך לעבודת ה' ולקיומם של הערכים התנועתיים - תזכה ויקויים בך: "שליחי מצווה אינם ניזוקין".

בברכה,

שי