הדרכה שמתנגשת עם ישיבה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 28/08/02 12:13 כ באלול התשסב

שאלה

שלום

אני לומד בישיבה גבוהה בירושלים.שיעור ב.

לפני זמן מה פנו אלי ושאלו אותי האם אוכל לתרום מזמני ולהדריך באחד מהסניפים באיזור אחת לשבועיים.אני מרגיש שיש לי מה לתרום בענין.

רציתי לדעת מה חושב הרב בנושא זה,האם כדאי שאלך או לא? ישנה סבירות גבוהה שאם לא אלך

לא יהיה אחר.

תודה מראש

דב

תשובה

דב שלום
אדם נכנס לישיבה גבוהה כדי להתגדל בתורה ולהיות תלמיד-חכם על מנת להביא ברכה לאומה. כדי לצמוח תלמיד חכם, נחוץ לשבת לפחות שבע שנים על הכסא, "להתברג" עליו מבלי לזוז, כפי שאומרים חז"ל, שתלמיד חכם דומה לסלמנדרה, שהיא בריה הנוצרת יש מאין מן האש הבוערת שבע שנים.
לפעמים צריך לוותר על השפעה בטווח הקצר, כדי להביא ברכה גדולה יותר בטווח הרחוק.
אמנם המצב בסניפים משווע לחבר'ה רציניים, ובהחלט, בחור בשיעור ב' אמור להיות לו מה לתרום לבחורים צעירים, אלא שאסור שהדרכה זו תבוא על חשבון הלימוד בישיבה, או ליתר דיוק תפגע.
לכן נראה לי שאם מדובר ב"גיחה" אחת לשבועיים, ואתה שוקד על תלמודך, חשוב מאד שתדריך, משא"כ אם הנך לומד בעצלתיים והדרכה זו יש בה כדי לערער עוד יותר את יציבותך בישיבה, עליך לחדול מזה ולא עליך מוטלת המצוה.
על כל פנים, כיוון שאיני מכירך, ודברי הם כלליים, עליך להיוועץ בנושא זה עם הר"מ שלך וראש ישיבתך.
בהצלחה
אייל קרים