הדרכה בסניף מעורב – כן או לא?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/05/02 14:18 כג באייר התשסב

שאלה

אני באה מסניף נפרד ואני מתלבטת אם להדריך בסניף עולים אחת הסיבות לזה היא שהצוות מעורב, אולי לא ממש אבל יותר ממה שאני רגילה אליו בסניף שלי. מצד שני יש סניפים שכל כך חשוב ללכת לשם לחזק אותם ולהכניס להם קצת תורה. השאלה מה יותר חשוב ממה?

תשובה

שלום,
דבר חשוב מאוד הוא לחזק את הסניף, במיוחד אם מדובר בעולים, שראויים גם להרבה אהדה ואהבה, לחבר אותם אל הותיקים יותר ולעזור להם להיקלט. מאוד קשה לעבור לארץ חדשה, ולכן טוב לעודד ולעזור כמה שאפשר.
מצד שני, אדם צריך לבדוק את עצמו, עד כמה הוא חזק, עד כמה הוא עלול לרדת ברוחניות, כי אין טעם לעזור לאחרים אם אני עצמי נפגע ויורד. 'מצווה הבאה בעבירה' אינה מצווה.
לכן כדאי במקרים כאלה, של שאלה עקרונית וחשובה כל-כך, לדבר עם איזו דמות רוחנית שמכירה אותך ונוח לך לדבר איתה – רב או רבנית. מי שמכיר אותך יוכל לייעץ לך בצורה טובה מה הכי נכון. אין תשובות גורפות בדברים האלה, תשובות שמתאימות לכולם. זה ממש תלוי בכל מקרה לגופו.
אם לא תצליחי למצוא מישהו להתייעץ איתו פני אלינו שוב ונשתדל להפנות אותך לשיחת יעוץ אישית בטלפון.
בהצלחה רבה בהחלטה
יונתן, חברים מקשיבים