הדרכה אלוקית, הכיצד?!

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 02/08/02 00:46 כד באב התשסב

שאלה

שלום לרב

יש לי שאלה קצט אישית ומוזרה

מלפני תקופה מסויימת עלתה לפני דילמה של איכן כדאי לי ללמוד בשנה הבאה עלינו לטובה, ההתלבטות הייתה קשה מאד ואחרי התייעצות עם רוב רבני הישיבה שלי (הגבוה בר"ג)ועדיין לא ידעתי, חשבתי לפנות לרב אליהו בתקווה לקבל הדרכה אלוקית ברוח הקודש. ושוב הייתה דילמה האם לא עדיף לעשות החלטה אמיצה ולבטוח בה' שיכוון אותי לדרך הנכונה או שמא הפוך ועלי לדרוש ממנו תשובה...

לבסוף אחד הרבנים (הרב מלמד) אמר לי שבכל מקרה רוב הסיכויים שהרב אליהו ישאל שאלות מעשיות, ורק אז יענה, וכך אכן היה. בסוף הרב נתן לי מקום להתלבטות והכרעתי מה שהכרעתי לפי המלצת הרב.

ובכל מקרה אני שואל מה בעצם נכון לעשות? וןהכציד בכל מותר לו לדרוש בה'?

אגרות הקודש? דרישה אלוקית? הדבקות בצדיק? עבודה עצמית?

בתודה מראש, וסליחה על הבלבול

נדב :) שמולביץ

תשובה

שלום נדב,
מה שנכון וטוב לעשות הוא:

א.להתייעץ עם רב.

ב.עבודה עצמית (כלשונך)-להתפלל ב"שמע קולינו" שהקב"ה יכוון אותך בדרך הנכונה.

בברכה,

שמואל זעפרני