הגעלת המטבח

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 04/07/02 07:39 כד בתמוז התשסב

שאלה

מהם הדברים שצריכים הגעלה במטבח עצמו?

תשובה

ידיות המקרר, ברזים ואריחי חרסינה - צריכים עירוי מכלי ראשון (קומקום חשמלי).

משטחי עבודה (שיש ושולחנות) שמרדדים עליהם לעתים בצק - מצד הדין היה צורך להניח עליהם אבנים או ברזלים מלובנים ולערות עליהם מים. כיון שפעולה כזו עלולה להזיק, יש לנקות אותם נקיון יסודי, לערות עליהם מים רותחים ולכסות אותם בכיסוי קבוע (ניר אלומניום, פח או לינוליאום).

חלקי הכיריים - צריכים ליבון של ממש.
כבר אמרו המחברים: "בהגעלה - רבים המגעילים, ומעטים המבינים". ולכן יש לשאול רב כיצד להכשיר כלים.