האם נכון לא לפרק את בתי הכנסת?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/08/03 15:11 ז באב התשסג

שאלה

ראיתי את הפלשתינאים שורפים את בתי הכנסת וזה בזיון גדול. האם זו לא היתה טעות לא לפרק את בתי הכנסת קודם הפינוי?

תשובה

בס"ד

לפרק?
פינוי?
מה פירוש לפרק?
להסיר את מסגרות החלונות ולהרוס את הבתים.

אל תתרשם מהמילה "פירוק" - זו אשליה כמו המילה "התנתקות". מדובר בהרס וחורבן של ממש.
הורסים ומחריבים בתי כנסת כמו בליל הבדולח. השאלה היא מי יעשה את זה האם יהודים יעשו ליל בדולח לעצמם או שהעולם יראה שהפלשתינאים שחתמו על הסכמי אוסלו הם הם ה"פראי אדם"?

אולי זה ישחרר אותנו ממחויבות למפת הדרכים המסוכנת?

עכשיו יראו כל תושבי ישראל שיש להם עסק עם "פראי אדם" של ממש. אולי יבינו שאין ברירה שהגיע הזמן לזרוק אותם ל"מדבר" עם או בלי חוק פינוי פיצוי.

ועכשיו לענין.
* האם לדעתם מותר להרוג אדם כי אולי הוא ימות מימלא?
* האם מותר להחריב את בית המקדש לפני שהחריב אותו טיטוס כי הוא יחרב מימלא?
* האם היה צריך לשרוף את קבר יוסף כדי שהפלשתינאים לא ישרפו אותו?

והוא רחום יכפר עוון