האם מותר לתת מתנות לחברה או לאשה אחרת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/06/02 05:48 יח בתמוז התשסב

שאלה

שלום לרב.

בספר ילקוט יוסף קיצור שולחן ערוך סימן תרצה

ס"ד דיני משלוח מנות סעיף י"ז כתוב:

"ולא ישלחו איש לאישה, ואישה לאיש. פן יבואו לידי ספק קידושין" .

למה הם יבואו לידי ספק קידושין?

תשובה

בס"ד

כאשר גבר נותן מתנה לאשה יש חשש שכוונתו לקידושין. שהרי קידושין אינן רק בנתינת טבעת לאשה. אלא בנתינת כל חפץ בעל ערך. וכשיש יחד עם הנתינה כוונת קידושין - הרי אלו קידושין.

אמנם בדרך כלל צריך לומר "הרי את מקודשת לי" על מנת שהקידושין יחולו. אבל לפעמים יש קידושין אפילו בלי דיבור.

לכן תמיד תמיד לא יתן האיש מתנה כלשהיא לאשה שאינה אישתו, לחברה או לידידה בגיל צעיר או בגיל מבוגר, שלא יבואו מזה לחשש או לספק קידושין. בין אם זה במשלוח מנות ובין בסתם אירוע.

בהצלחה