האם מותר לבת להדריך בנים

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/03/02 09:21 א בניסן התשסב

שאלה

אני מדריכה של ו' בנים בבני עקיבא ורציתי לדעת אם עש איזשהי בעיה ליגוע בהם. הם עוד לא בר מצווה. אני מבינה שברגע שהם מעל 13- זה כבר אסור, אבל עכשיו, מותר?

וגם, האם בכלל מותר לי להדריך אותם שנה הבאה, כשהם מעל בר מצווה?

תשובה

ב"ה

פנינה,

אינני יודע מי אמר לך שאיסור הנגיעה חל מגיל בר מצוה. לא אכנס למחלוקת אבל הוא מתחיל לפני. בעיקר בימינו שהבנים חשופים לעניינים שבינו לבינה בגיל מוקדם (מדי) וכבר צפו בסרט אחד או שניים (...) שהביא לידי ביטוי את כל הפסול והנורא שבחברה המודרנית. לכן, יש להקפיד על איסורים אלה הרבה לפני.

לגבי עצם ההדרכה של בנים,אני מניח שיש שיקול חינוכי שהניע אותכם לשבץ אותך דווקא אצל הבנים. צריך לבחון אותו לעומק. ככלל, זה לא נראה לי.

כל טוב

שי