האם לצרף גר רפורמי למנין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/05/02 13:48 ג בסיון התשסב

שאלה

שלום וברכה לרב

היות ואני נמצא הרבה פעמים בחו"ל אז יש שם בקהילה גם גרים בגיור רפורמי שלא תופס כמובן בהלכה. אך הזדמן לי לדבר עם רב שיש לו מכון לרבנים בארץ והוא אמר לי שהוא שמע בשם כמה ת"ח ובניהם הרב מרדכי אליהו שליט"א שאם הגר רפורמי הוא חבר בקהילה כבר, זאת אומרת שבאתי לקהילה שהם כבר קבלו אותו עם הגיור הרפורמי לחבר קהילה ולא שעכשיו הוא רוצה עם הגיור שלו להתקבל לקהילה וכו', אז מותר לצרף אותו למנין ולעלותו לס"ת וכו' האם זה נכון?

א"כ זה יכול להקל ולמנוע הרבה מריבות.

תודה

תשובה

בס"ד

זו שאלה מאוד מאוד מורכבת. באופן כללי גר שגויר בגיור רפורמי - אינו גר.

אבל המושג "גיור" הוא כל כך לא ברור
האם הוא חתימה על טופס.
האם הוא מילה
האם יש טבילה
האם יש לימוד
האם יש קבלת מצוות
האם יש קיום מצוות
איזה מצווה
מי גייר
ועוד ועוד שאלות קשות שכשאתה אומר "גיור" לא ענית עליהם.

כמו כן המילה "רב רפורמי" לא ברורה, יש מהם שאינם מאמינים באלוקים באופן רשמי. ויש קצת או הרבה יותר טוב.
בדרך כלל "רב רפורמי" ו"גיור רפורמי" אינם גיור כלל.
לפעמים קורה שלמרות "הרב והטקס" עבר הגר תהליך "גיור אמיתי" בזכות ההתעמקות שלו בתורה ובמצוות והגיע את האמת ממש.
לכן יש לבדוק כל מקרה לגופו. ובעיקר לבדוק מה קורה עם הגר עכשיו. האם הוא מתנהג כיהודי לכל דבריו.
ואכמ"ל.

בהצלחה