האם להתפלל לרפואת שרון?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/01/06 10:59 ה בטבת התשסו

שאלה

אני מגורש מגוש קטיף ושמעתי על האירוע המוחי שקרה לאריאל שרון.

שמעתי גם שהרבנים הראשיים ביקשו להתפלל לרפואתו. ולי זה קשה. אני לא יכול להתפלל תפילה של שקר.

האם להתפלל לרפואתו?

לא להתפלל?

או להתפלל - חלילה - שימות.

תשובה

בס"ד

אסור לשקר בתפילה!!!

אם אתה באמת באמת באמת רוצה שהוא ימשיך להנהיג את המדינה - תתפלל לרפואתו.

אם אתה חושש שאם הוא יבריא הוא ימשיך להזיק לעם ישראל בגירושים נוספים - אל תתפלל לרפואתו!!
או שתתפלל תפילה משולבת, שיתרפא, וישאר בחווה שלו.

אני לא יכול להתפלל לרפואתו.
קשה לי להתפלל לרפואה של אדם שהרס כל כך הרבה משפחות וישובים. אדם שמצהיר כי הוא הולך להרוס עוד ועוד ישובים, וגם לתת את ארץ ישראל לאויבינו ושונאינו.

עוד דע לך כי אע"פ שיש מצבים שמותר להתפלל על אדם שימות. למשל אדם חולה אנוש שסובל מאוד ואין לו סיכוי להתרפאות. וכאן מדובר שמישהו שגורם סבל לאחרים. עם כל זה אני לא מציע לך להתפלל שימות, סוף סוף הוא אדם שיש לו זכוית בהצלת יהודים.

והוא רחום יכפר עוון