האם יש שדים ביהדות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/02/04 09:10 כו בשבט התשסד

שאלה

האם יש שדים ביהדות?

תשובה

בס"ד

בודאי שיש שדים ביהדות.

אנחנו לא תמימים לחשוב שרק מה שאנחנו רואים מול עיננו הוא קיים. ברור לנו לחלוטין שמה שאנו רואים מול עיננו הוא רק החלק היותר קטן של החיים.
היום אין מדען אחד שראוי לשמו שחושב שהוא רואה את הכל. וכך גם את בודאי.

השאלה היא למה התכונו חז"ל כשדיברו על שדים. האם הם התכוונו למשהו שאנחנו מכירים היום ורק לא יודעים שעל זה הם התכוונו או שהם דיברו על מציאות שאנחנו לא מכירים כלל.

בכל מקרה מדובר על מציאות שקרובה לאדם אבל היא לא שלמה.
מציאות שנוצרה מאיש ללא אשה.

למעשה הם לא משמשים כל כך בעלי ערך רציני ביהדות הם קיימים אבל מי שקובע את מציאות החיים הוא האדם.
את ורק את יכולה לקבוע את הטוב את את הרע.

לכן אל תעסקי איתם יותר מידי רק תדעי כי לא את הכל את יודעת אבל תתעסקי בטוב שבך לטפח אותו לקדם אותו טוב מהר וחזק.

בהצלחה