האם חייל צריך לצום?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/01/04 04:13 יד בטבת התשסד

שאלה

הבעיה ההלכתית של נריה

נריה הוא חייל קרבי, בצום עשרה בטבת נריה נשאר בבסיס, והיה עליו לשמור בשעות הצהוריים תחת השמש הקופחת, שזה דבר שמקשה על נריה לצום, מה על נריה לעשות.

1- האם יהיה מותר לו לשתות מים? ואם כן אז איזה כמות של מים יהיה מותר לו לשתות

2- האם יוכל נריה להמיר את הצום בקריאת תהילים?

3- האם נריה יוכל לדחות את הצום ליום אחר?

הרב שמואל אליהו אשמח אם תענה לי על שאלות אלו, אומנם עבר תאריך הצום אבל רצוני לדעת את התשובה באופן כללי

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה.

א. אם הצום גורם לתפקוד פחות טוב, כגון שכתוצאה ממנו יש פחות עירנות, כאב ראש וכו' – אסור לנריה לצום, ועליו לאכול ולשתות כך שהוא לא ירגיש חולשה.
וכשהוא אוכל הוא יכול לשתות כרגיל ולא בהגבלה "לשיעורים", רק לא לשתות "מעדנים" - ז"א לא לשתות מיץ וכד' רק מים קרים וכד'.

ב. באופן זה, שהוא שותה או אוכל בהיתר - ודאי שאין צורך להשלים את הצום, ואין חובה להמירו בשום דבר. אבל ודאי שטוב לקרוא תהילים.

חיים טובים ושמחים.