האם חובה לבא לחתונות שבהן יש ריקודים מעורבים

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/05/02 14:26 כ באייר התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום,

רציתי לשאול מה קורה במקרה שאני(וגם משפחתי)

מוזמנים לחתונה של בני משפחה.

(בני דודים , דודים) שיש בה ריקודים מעורבים לגמרי !! .

ולצערי אופי הלבוש של המוזמנים אינו מעיד על צניעות יתירה.

(אני מתכוון לחתונה של אנשים שומרי מסורת)

האם יש איסור לבוא לכזאת חתונה למרות שאז אני עלול לפגוע בקרובי משפחתי ולגרום בכך לכאורה

לחילול ה' ? כי אם אמנע בעקביות לבא לכל חתונה של קרובי משפחתי יש חשש שהם יפגעו מכך .

בתודה

תשובה

ב"ה

שלומות!

אתה חייב ללכת לחתונה משפחתית. אתה לא חייב להשאר כל הזמן. אפשר ללכת כשמתחילים הריקודים האסורים. לא צריך ללכת בהפגנתיות. אפשר ללכת בלי שירגישו. לחילופין - אפשר לצאת החוצה בזמן הריקודים. אבל - לא לפגוע בשלמות המשפחה. ואם ידעו שמצד אחד "ויתרת" ובאת לחתונה אך מצד שני נאלצת לצאת או ללכת מוקדם מהרצוי, יתכן ויהיה שינוי מסויים מתוקף ההערכה הגדולה כלפיך.

בברכה,

שי