האם ה' יכול?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/01/02 03:56 ב בשבט התשסב

שאלה

האם ה' יכול ליצור אבן שהוא לא יכול להרים?

תשובה

בס"ד

שלום
אני לא יודע לענות לשאלה כזאת.
היא בכלל לא מענינת אותו.
אני לא יודע מה לי להתעסק בשאלות על ה'? יותר חשוב לי לדעת מה אני צריך לעשות עם עצמי. איך אני מתקן את מעשי. איך אני מתנהג יותר טוב לחברי. איך אני מצליח לדבר יותר יפה עם הורי.
את השאלות מהסוג הזה המציאו האנשים שלא רצו לתקן את מעשיהם, והעדיפו לטפל בשאלות על ה' במקום לטפל בשאלות על עצמם.
עוד לא נברא אדם שיודע להסביר איך פועל התא הכי קטן בגופו. אבל יש כבר מי שמנסה להסביר במכה אחת את הקב"ה. בורא כל העולם וכל העולמות כולם.
היום העולם התקדם והשאלות הענקיות הללו לא מעסיקות אותו. היום אנשי העולם מבינים שכדי לדעת משהו אמיתי תנסה להבין את הדבר הקטן והאמיתי הקרוב אליך, ואם תבין אותו אולי תבין משהו נכון.
היו כבר כמה אנשים בהיסטוריה שחשבו אמרו תנהגו כאילו הם אלוהים. אז מה?
הם גם הרגו בחרב ושרפו באש מי שלא האמין להם! מי שלא השתחווה להם. האם זה עזר להם להיות אלוהים.
הפילוסופים ששאלו את השאלות הללו היו לא פחות יומרנים מהשליטים שחשבו שהם אלוהים.
גדול עלי –חביבי!